Hem, inredning och annat roligt

Ultimata Husforumet!

Vänd ditt håravfall med PRP-terapi!

Håravfall är ett modernt problem för både män och kvinnor. Nyckelfaktorer är oftast ärftligt, men kan även vara relaterat till stress. Det är en situation som kan göra att du känner dig obekväm och olycklig med ditt utseende, särskilt om det händer när du fortfarande är ung. Vetenskapen har dock upptäckt en behandling för det och det kallas PRP!

Vad är PRP-terapi?

PRP-terapi står för Platelet Rich Plasma och är en pionjär inom håravfallsbehandlingar. Det är en helt säker och smärtfri metod. Resultaten den ger är helt naturligt.

PRP-terapi har en dubbel funktion. Den hjälper mot problemet med håravfall genom att regenerera nya hårsäckar, den förebygger mot håravfall och förhindrar ytterligare förttunning. Denna behandling tillämpas vid randrogenetisk och diffus alopeci, vid konservativ behandling och i kombination med hårtransplantation. Det är en idealisk behandling för de första stadierna av håravfall. Resultat uppnås inom bara 6 månader. Metoden är dock inte lämplig för fullt håravfall.

Hur går terapin till?

Proceduren är mycket enkel och smärtfri och kan göras vanligtvis inom en timme. Under behandlingsprocessen används patientens eget blodplasma. Lämplig behandling av blodet och isolering av plasman appliceras på de problemområden som lider av tunnhet. Det rekommenderas att ha 4 behandlingar under en period av 4 månader för bästa möjliga och synliga resultat.

Hur många sessioner krävs?

PRP-behandling appliceras en gång i månaden under 4-8 sessioner, beroende på omfattning.

De nya hårsäckarna som skapas är starkare och mer hållbara. Håret tjocknar gradvis under en period av 6-12 månader. Men resultatet av behandlingen är olika från person till person. Beroende på fallet kan de hålla från 2-3 år till resten av livet.

Vilka är fördelarna med metoden?

PRP-terapi har flera fördelar som gör att den sticker ut från andra behandlingar i denna kategori:

  • Det stimulerar hårväxten på ett naturligt sätt
  • Ökar hårets volym, täthet och fyllighet
  • Ökar överlevnaden och stärker befintligt hår
  • Förbättrar hårkvaliteten
  • Minskar håravfall och akut håravfall
  • Ger generellt hög patientnöjdhet
  • Det är den enda icke-kirurgiska och icke-farmakologiska behandlingen som har visat sin effektivitet hos de flesta patienter
  • Det kan användas i kombination med andra håravfallsbehandlingar och mediciner
  • Det har bevisats vara säkert genom vetenskapliga studier
  • Dess resultat är synliga gradvis från slutet av den första månaden beroende på patienten. Alla svarar inte likadant.

Finns det några biverkningar?

PRP-metoden är helt säker för hälsan och utan några biverkningar. Detta minimalt invasiva förfarande måste dock tillämpas av erfarna läkare, främst hudläkare, under hygieniska och säkra förhållanden för patienten. Proceduren är nästan smärtfri.

Götaklinik i just Göteborg erbjuds PRP-behandling.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *