Hem, inredning och annat roligt

Ultimata Husforumet!

Frissigt hår? Läs om bästa lösningen!

Frissigt hår kan vara jobbigt att få bukt med, särskilt för kvinnor med torrt och/eller lockigt hår. Lyckligtvis krävs det ingen vetenskap för att tämja torrt, frissigt hår. Det finns många sätt att bli av med det, och i den här artikeln får du veta mer om dem. Så fortsätt läsa!

Men låt oss först ta en titt på själva problemet.

Vad är frissigt hår?

Ditt hår blir frissigt när yttre delen av hårskaftet blir livlöst och saknar volym. Detta är det som låter fukt passera genom hårstråna och får dem att “svälla”. Friskt hår har platt hårskaft som gör det smidigt och glänsande. Frissigt hår, å andra sidan, ser torrt, strävt och ohanterligt ut.

Även om ohanterlig frissigt hår är ett vanligt problem, är inte alla typer av frissigt desamma. Därför är det avgörande att bestämma typen av frissigt hår för att behandla den.

Vad orsakar frissigt hår?

Det finns många faktorer som leder till frissigt hår.

Väder

Luftfuktighet och kalla temperaturer kan göra håret frissigt. Under perioder av regn eller fuktigt klimat orsakar fukten i luften separation vid hårskaftet, vilket resulterar i att hårfibrerna “sväller”.

Hårtyp

Frissigt hår är vanligare bland vissa hårtyper, lockigt och vågigt hår tenderar att bli frissigare än rakt hår. Detta beror på att folliklarna i lockigt och vågigt hår är platt, vilket gör dem benägna att krusa.

Hårets hälsa

Om du har torrt, skadat och slitet hår är det mest troligt att det blir frissigt. Torrt och skadat hår saknar naturliga oljor och är poröst. Sådant hår tenderar att absorbera fukt, vilket leder till frissigt hår. Detsamma gäller för slitet hår.

Tips för att förhindra frissigt hår

Du kan inte ändra din hårtyp, men du kan bli av med frissigt hår med rätt hårvård och rätt produkter.

  • Få regelbunden klippning: Toppa håret var 2-4:e vecka för att bli av med torrt, skadat hår eller kluvna toppar.
  • Borsta inte vått hår: Vått hår är benäget att gå sönder. Att kamma vått hår sträcker hårstråna och kan ändra deras struktur. Använd en borste, en kam med breda tänder eller fingrarna för att borsta håret efter att du har duschat.
  • Torka håret på rätt sätt: Använd en mikrofiberhandduk för att torka håret då det minskar friktionen. Att gnugga håret kraftigt med en handduk kommer att öka frizz och orsaka hårbrott. Föna håret och när det är 70-80% torrt, använd en lägre temperatur. Håll fönen minst 6 tum bort från håret.
  • Tvätta inte håret för mycket: Att tvätta håret ofta kan ta bort hårets naturliga oljor.
  • Använd kuddöverdrag av siden: De minskar risken för friktion och hjälper till att hantera friss och hårbrott.

Men om du vill ha en speciell hårvårds-behandling som tar itu med frissigt och slitet hår och får ditt hår att se slätt, mjukt och glänsande ut kan du prova en av de bästa serierna av specialiserade produkter på marknaden idag.

För fler tips besök bloggen tribalveda.

Du hittar den i Eyracure. Detta och mycket mer för ditt hårs hälsa.

Ge det ett försök!

Kolla också in bloggen nedan för mer intressanta inlägg:

https://lorei.se

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *