Hem, inredning och annat roligt

Ultimata Husforumet!

Misstag med Hårvård som leder till Skadat, Frissigt eller sliter Lockigt Hår. Hur löser man det!

Vackert hår kan vara en tillgång för en kvinnas (eller mans) utseende och kan avsevärt förbättra en persons skönhet med lite bättre hårvård. Men hur vi behandlar det kan ofta orsaka mer skada än nytta. Istället för att få det att se smidigt, glänsande och hälsosamt ut, kan det resultera i att det ser tråkigt, frissigt ut eller få kluvna toppar. I den här artikeln kommer du att lära dig om de vanligaste hårvårdsmisstagen du gör, vilken inverkan de har på ditt hår och vad du kan göra för att undvika dem vare sig det är platt eller lockigt.

Du gör en tight fläta eller bulle

Ok, en fläta eller en bulle kan vara en bekväm och enkel lösning speciellt när du har bråttom. Men när du regelbundet och kraftfullt drar tillbaka håret, stressar det hårsäckarna och öppnar vägen för traction alopeci, där hårsäcken utvecklar permanenta skador och inte kan växa nytt hår.

För att skydda dig själv, gör istället lösa flätor, använd resår täckta med tyg och låt håret släppa flera dagar under veckan.

Du tvålar ner till topparna

Vanligtvis, under tvätt, rufsar du håret med schampot och gör abrupta och snabba rörelser. Detta kan göra håret sprött.

När du duschar, massera försiktigt bara de delar av håret som är nära hårbotten. Dessutom, när du sköljer håret, massera återigen försiktigt bara hårbotten. Låt resten av håret tvätta av sig själv med bara från vattnet som rinner över det.

Du använder starka hårvårdsprodukter

Produkter som starka hårsprayer och geler som lovar att hålla håret från att röra sig hela dagen innehåller ofta alkohol, vilket gör håret torrt och slitet. Dessutom lämnar de vanligtvis en hård restprodukt som skadar håret när det kammas.

Istället är det bättre att använda skonsammare produkter, som inte gör håret hårt eller kladdigt. Gör en grundlig undersökning på marknaden innan du köper något.

Du färgar dem för ofta

Eftersom hårfärgsämnen innehåller kemikalier som skadar håret, försök att inte använda dem för ofta, särskilt i torrt väder. Helst ska ingen målning göras förrän det har gått minst 4-5 veckor sedan föregående. Färgbehandlat hår (även bara med highlights) är känsligare än naturligt färgat hår, så det är ännu viktigare att undvika vanor som skadar. Men om du vill ta din hårvård till nästa nivå samtidigt som du ser till att förse den med hårprodukter av högsta kvalitet, kan du prova den speciella produktserien Eyracure har till dig. Ta en titt på deras sida här och säkert kommer du att hitta den bästa lösningen för att ha starkt, friskt och glänsande hår.

Få tips och råd om hur du undviker frissigt hår på denna blogg om hår- och skönhetsprodukter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *