Hem, inredning och annat roligt

Ultimata Husforumet!

Passa på att djupstäda när du köper en ny möbel och ska göra dig av med den gamla

Att byta ut en gammal möbel mot en ny är ett utmärkt tillfälle att passa på att djupstäda ditt hem. Det finns flera anledningar till varför det är en bra idé att göra en ordentlig städning i samband med möbelbytet:

 1. Du får möjlighet att rengöra områden som normalt är svåråtkomliga, såsom bakom och under möblerna. Detta är ofta platser där damm och smuts samlas.
 2. En grundlig städning i samband med möbelbytet ger ditt hem en fräsch känsla och skapar en bättre inomhusmiljö.
 3. Du får chansen att inspektera ditt hem för eventuella skador eller underhållsbehov, som kan vara svåra att upptäcka när möblerna står på plats.
Djupstädning är väldigt svårt i ett fullt möblerat men!

Djupstädningstips när du byter möbler

För att få bästa möjliga resultat vid djupstädning när du byter möbler kan du följa dessa tips:

 1. Planera din städning: Innan du börjar städa är det viktigt att ha en plan för hur du ska gå tillväga. Skapa en checklista över de uppgifter som ska utföras, såsom dammsugning, fönsterputs och rengöring av väggar och golv.
 2. Använd rätt rengöringsmedel: Se till att använda rätt rengöringsmedel för varje yta och material. Detta hjälper dig att undvika skador och att få bästa möjliga resultat.
 3. Ta hjälp av en städfirma: Om du känner att du behöver hjälp med djupstädningen, överväg att anlita en städfirma som erbjuder hemstädning. En städfirma kan ge dig den städhjälp du behöver och säkerställa att ditt hem blir ordentligt rengjort.
 4. Följ en städrutin: För att få en effektiv djupstädning är det bra att följa en rutin. Börja exempelvis med att dammsuga hela bostaden, och fortsätt sedan med att torka av ytor och rengöra fönster.

Anlita en städfirma för flyttstädning och andra specialstädningar

Om du behöver hjälp med djupstädning i samband med att du byter möbler kan det vara klokt att anlita en städfirma som erbjuder specialstädningar såsom flyttstäd, kontorsstädning och byggstädning. Flyttstäd i Järfälla är ett exempel på en städfirma som kan hjälpa dig med dessa tjänster. Genom att anlita ett städbolag kan du spara tid och energi och försäkra dig om att städningen utförs på ett professionellt och effektivt sätt.


Om du vill ha en bättre inblick in i hur städföretag drivs så ska du besök bloggen och läs!


Att tänka på när du anlitar en städfirma

När du bestämmer dig för att anlita en städfirma för att hjälpa dig med djupstädningen i samband med att du byter möbler, är det viktigt att tänka på följande:

 1. Välj en pålitlig städfirma: Se till att välja en pålitlig städfirma med bra referenser och erfarenhet av liknande städuppdrag. Detta säkerställer att du får en kvalitativ städservice och att ditt hem blir ordentligt rengjort.
 2. Diskutera dina behov och förväntningar: För att få bästa möjliga resultat är det viktigt att du kommunicerar dina behov och förväntningar med städfirman. Berätta vad du vill ha hjälp med och hur du vill att arbetet ska utföras.
 3. Var tydlig med tidsramen: Se till att vara tydlig med när du vill att städningen ska utföras och hur lång tid det får ta. Detta underlättar för både dig och städfirman att planera och utföra arbetet.
 4. Kontrollera försäkring och garantier: Innan du anlitar en städfirma, se till att de har en giltig försäkring och att de erbjuder garantier för sitt arbete. Detta skyddar dig som kund och ger dig trygghet i att arbetet kommer att utföras på ett korrekt sätt.

Genom att följa dessa tips och råd kan du säkerställa att djupstädningen i samband med att du byter möbler blir så effektiv och smidig som möjligt. Oavsett om du väljer att utföra städningen själv eller anlitar en städfirma för att få hjälp, kommer ditt hem att kännas fräscht och rent efter att den gamla möbeln är utbytt och den nya är på plats.

Husforum.se