Hem, inredning och annat roligt

Ultimata Husforumet!

Saker att städa före semestern

Planerar du en sista minuten semester innan skolan börjar igen? Du har förmodligen saker som att hålla din post, förnya pass, köpa biljetter, packa din väska och gå ombord på ditt husdjur. Men innan du seglar ut genom dörren och stänger ditt hus under en längre period, glöm inte att ta hand om dessa viktiga saker att städa. Det sista du vill möta när du kommer hem utmattad och upprymd är ett rörigt, illaluktande, smutsigt hus. Läs mer på min blogg här.

stada-kylskap

1. Rensa ur kylskåpet

Kasta ut alla utgångna föremål eller produkter som kommer att bli dåliga medan du är borta. Om du känner dig extra energisk, dubblera och rensa ut hela insidan genom att ta bort föremål hylla för hylla, rengöra området noggrant och sedan byta ut dem. Detta tvingar dig att röra vid varje föremål och utvärdera om det stannar eller går. Använd ditt bästa omdöme om vad du ska slänga. I allmänhet, bli av med produkter och mjölk. Dina andra färskvaror (smör, ost, ägg) borde vara bra i en vecka eller så.

stada-sopor

2. Ta ut soporna

Nu när din papperskorg är full av mat som nästan har gått ut efter att ha städat ur kylskåpet, vill du inte att den ska stå ute på en vecka eller så. Ströva runt i huset och samla allt skräp och lägg det sedan utanför i dina papperskorgar så att det kan samlas in enligt schemat.

stada-tvatta-klader

3. Tvätta

När du kommer hem kommer du att ha några laster tvätt att dumpa i tvättmaskinen, så se till att rensa bort det som finns kvar i tvättstugan just nu.

4. Torka av alla bänkskivor och sopa golv

Du vill vara extra försiktig så att du inte lämnar kvar smulor som kan locka till sig insekter eller ohyra. Så torka av alla dina köksbänkskivor och sopa eller dammsuga golven.

stada-disk

5. Diska

Ett annat område som kan locka till sig djur är ett handfat fyllt med smutsad disk. Så ladda upp dem i din diskmaskin och kör den innan du går, eller handtvätt dem.

stada-toalett

6. Rengör toaletten

Häll din favoritrengöring i toaletten och ge den en bra skrubb. Ge toaletten en extra spolning eller två för att vara säker på att det inte finns något kvar i rören innan du går.

stada-sangklader

7. Byt sängkläder

Det kommer att bli en sådan njutning att komma hem till fräscha sängkläder, så varför inte göra dig redo för det nöjet? Ta av dina gamla lakan, tvätta dem och lägg färska lakan på sängen för att vänta på din utmattade, resetrötta ankomst hem. Läs mer om ny teknik som städfirmor använder sig utav på fsek.se eller om du bara vill semestra på en ny blogg så besök pnpdaily.com!

Vill du ha skönhetsbehandling? besök denna bloggen emmaochsiri.

Har du inte tid att städa innan din resa? tryck på städfirma göteborg i så fall.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *